Zaznacz stronę

Szybka sałatka z pieczoną dynią

Poziom

Łatwy

Czas

25min

Ilość porcji

3

Kalorie na porcje

200

Składniki

  • 250 dag dyni
  • 4 plastry suszonych pomidorów
  • 50 dag sera fety
  • 2 garści rukoli
  • kiełki
  • ulubione przyprawy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Dynię pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą i ulubionymi ziołami (tymianek, bazylia, zioła prowansalskie). Tak przyprawioną dynię wstawić do piekarnika i piec do miękkości w temp.170 stopni. Upieczoną i przestudzoną dynię, umieścić w misce, dodać rozdrobnioną fetę, pokrojone pomidory oraz pozostałe składniki.

Więcej przepisów

Mufiny marchewkowe

Telefon
+ 48 781106550
Adres

Brzeziny 147, 34-324 Lipowa