Zaznacz stronę

Mufiny Marchewkowe

Poziom

Łatwy

Czas

25min

Ilość porcji

3

Kalorie na porcje

200

Składniki

  • 4 średnie marchewki (2 szklanki startej)
  • 1 i 1/2 szklanki mąki.
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej.
  • 1 łyżeczka cynamonu.
  • 1/2 łyżeczki imbiru.
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.
  • 3/4 szklanki oleju roślinnego.
  • 3 duże jaja.
  • 2 łyżki miodu.

Przygotowanie

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia, przyprawy. Osobno wymieszać: startą marchew, ojej, jajka, miód. Połączyć wszystkie składniki. Przełożyć do foremek. 

Piecznie

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez 25 minut. Gotowe babeczki można dowolnie udekorować.

Więcej przepisów

Szybka sałatka z pieczoną dynią

Telefon
+ 48 781106550
Adres

Brzeziny 147, 34-324 Lipowa